Städning

Hej!

Idag är det 52 år sedan vi förlovade oss. Jag hittade några foton från den stora dagen. Min spontana tanke “Oj så unga vi var” bara dök upp. Vi ser blyga och försagda ut. Kan jag minnas vad jag kände?

På den tiden satte man in en annons i tidningen. Jag minns att en lärare på Lärarhögskolan lyckönskade mig.

I veckan städade vi vårt källarförråd. Det var absolut nödvändigt. Grannar som passerade förundrades över hur vi överhuvudtaget hade lyckats få plats med alla saker på ett så begränsat utrymme.

Jag saknar egentligen inte att bo i eget hus men det var mycket lättare att spara på allting. För vem kan avgöra vad som kanske kan komma till användning någon gång i framtiden!

Nu har vi ett städat och organiserat förråd. Det känns väldigt bra.

En kvinnlig bekant berättade om att hon håller på att “Döstäda“. Detta fenomen har jag tidigare skrivit om och som jag skrev då så är det aldrig någon man som använder detta begrepp. Hur som helst så sa kvinnan att hennes mamma hade gjort det och det var så skönt för de efterlevande att det inte fanns så många saker kvar.

De saker vi lämnade bort eller kastade är för evigt borta ur mitt liv. Förnuftsmässigt inser jag att de saker som lämnades förhoppningsvis kommer någon till nytta. Men om jag ska vara riktigt ärlig så kan det då och då dyka upp ett behov av just en sådan pryl som jag vet att jag har ägt men lämnat bort. Då kan det kännas förargligt men eftersom jag lever under de omständigheter som jag gör så har jag lyckats få det mesta att fungera trots den saknade prylen.

Så fick jag ett sms från en släkting med en fråga angående Genarp. Hen berättade samtidigt att hen har roliga minnen därifrån. Det gladde mig oerhört. Hen sa inget om några prylar.

Jag tänker att paret på förlovningskorten inte hade en aning om vad de gav sig in på men i det stora hela tycker jag att det var ett bra beslut de fattade. Och det finns ju fortfarande nog med saker att hantera. Vissa av dem hjälper oss att minnas.

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)

2 Replies to “Städning”

  1. Har två lådor på vinden som jag har noll koll på vad de kan innehålla. Hoppas på vissa saker.
    Sådana som ger minnen ❤️
    Annars är det kanske bra ha saker som skulle passa någon annan bättre.😊
    Eller så är det skräp som inte blev bortsorterat
    i flytten🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *