Lapptäcke

Hej!

När vi bodde i Hjärup så hade vi ett fint lapptäcke till vår säng. Av skäl som jag idag inte riktigt minns så lämnade jag bort lapptäcket i samband med flytten till Malmö. Det kan jag ångra idag för nu skulle jag vilja ha just det täcket på sängen.

Det låter sig ju inte göras men så föll det sig så att jag kom i samspråk med en kvinna som, visade det sig, har sytt massor av vackra lapptäcken genom åren. Men nu skulle hon inte sy fler hade hon bestämt. Fast om jag skaffade ett mönster och tyger så kunde hon kanske tänka sig att göra ett till mig. Jag blev glad och vid ett besök hos en släkting som har ett fint lapptäcke som hon själv har sytt, i samma färger som jag tänkt, så ritade jag av mönstret och fotograferade täcket för jag ville ha ett liknande.

Så började jag fundera på tyger. Jag vet att på alla secondhandställen finns det tyger. Det är bara att ta sig dit. Eller så kan man ta sig till en tygaffär och köpa stuvbitar. Och där blev det stopp. När allt annat var gjort så blev där liksom (detta ord som kan vara nog så irriterande eftersom det används både i tid och otid) inte ork för att leta tyger någonstans.

Så hamnade jag tillfälligtvis i en “Vill ha affär” och där hade de ett flertal vackra sängöverkast i precis de färger som jag önskar mig.

Jag kontaktade därför kvinnan som så vänligt var beredd att hjälpa mig och meddelade att jag väljer den enkla vägen och köper ett färdigt överkast väl medveten om att det aldrig blir detsamma som ett hemmasytt lapptäcke.

Jag ursäktar mig med att det inte hade blivit som ett gammalt lapptäcke sytt av egna trasor och gamla kläder. Det hade å andra sidan legat mer i linje med min ambition att inte kasta saker. Så därför kanske jag helt enkelt använder de överkast jag har. Det är ju egentligen inget större fel på dem. Förutom att det inte är lapptäcken.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)