Hårklippning

Hej!

Det mest dramatiska som har hänt den här veckan, om man håller sig till min egen begränsade sfär, är nog att jag har klippt håret. Det är riktigt kort och det är mycket skönt. Jag har tidigare reflekterat kring hår så jag skippar djupanalysen denna gång.

Fast det inträffade en lustig sak i samband med klippningen.
Dagen före jag skulle klippa mig så gjorde vi en blixtvisit hos min kära syster.  Hon hade långt hår under många år. Hår som hon klippte kort och sedan lät växa till page under pandemin som så många andra.

På natten efter besöket drömde jag att hon hade klippt sig väldigt kort. På morgonen funderade jag över om det var så att hon hade klippt sig vid vårt besök eller inte. Jag visste att jag inte hade kommenterat hennes hår. Var det så att jag hade tänkt att jag senare skulle överraska henne med att jag hade klippt mig nästan samma dag som hon, utan att vi visste om det. För mig vore det ett märkligt sammanträffande. Så verklig var drömmen att jag var tvungen att be henne ta ett kort av sig själv och skicka till mig. Hon undrade vad som stod på. När jag fick bilden så hade hon inte klippt sig.

Vi började med bostadsrättsföreningens bokcirkel i torsdags. Det var trevligt. Ett gäng människor som inte känner varandra mer än kanske lite ytligt ska sitta tillsamman och prata litteratur. Intressant var det att första boken “Morgon i Jenin” av Susanne Abulhawa, handlar om konflikten mellan Palestina och Israel redan för många år sedan. Det blev ett konstruktivt samtal vilket gör att jag med tillförsikt ser fram emot nästa träff. 

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)