Grillfestvecka

Hej!

Ibland kan man hinna med hur mycket som helst utan att riktigt förstå vad som hänt.

Veckan som gått har varit en sådan.

Det började med ett födelsedagsfirande i lugnets tecken för att accelerera lite med ett Kattbesök.

Därpå följde en utfärd till norra Skåne med övernattning för att fira 100-årig bröllopsdag. Dagen därpå besökte vi en fiskrestaurang och fick en stunds kontemplation på kyrkogården. Veckan avslutades med Bostadsrättsföreningens 60-årsfirande på den årliga grillfesten.

Alltså en intensiv vecka för en pensionär. Ingen semester har hunnits med. Däremot har det hänt en del känslomässigt omtumlande saker på färden.

Så hände det att datorns stavningsprogram ändrade grill till gris vilket i princip innebar att jag förolämpade en person. Vi kom två timmar för tidigt till grillfesten eftersom jag inte hade observerat den ändrade starttiden. Det var en medlem från gamla Malmöbandet Troublemakers som underhöll på festen. Jag insåg att jag kunde sjunga med i sångerna från förr. Däremot kunde jag inte placera en person som jag träffat många gånger och jag glömde genast namnet på en annan person som precis hade presenterat sig för mig.

Jag har pratat med en äldre person om hens oro för att hen dricker för mycket vin. Jag har ätit ostron för första gången i mitt liv vilket jag inte trodde jag skulle kunna förmå mig till. Jag har lyssnat på en äldre person när hen berättade om sin uppväxt i ett krigsdrabbat land med en våldsam förälder. Jag har blivit av med ett mjölkpaket. Jag har slängt ut en vacker naken kvinna från sovrummet. Jag lät emellertid Karin Larsson och hennes barn stanna kvar i en korridor.

För så är det ju i livet. Stora djupa saker blandas med små totalt meningslösa. Det finns upplevelser som berör en på djupet och annat som man mest borde skratta åt men det går inte alltid för ibland är det något som trots allt skaver.

Nu vet jag inte om jag egentligen ska skriva det här men jag har bestämt mig så nu kommer det.

Jag har glömt min mascara för andra gången på nästan sextio år!

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)