Sjuttioett

Hej!

Hipp hurra på din dag!
Idag är ingen vanlig dag, för det är din födelsedag.

Så står det i ett av reklammejlen med födelsehälsningar som jag fått i dag. Man känner sig så uppskattad och trygg i att veta att någon eller något har koll på att åren går!

För ganska många år sedan var det ett av barnbarnen som sa “Farmor, ibland ser du så gammal ut“. Eftersom små barn är kända för att säga sanningen så var det säkert så. Från den dagen visar jag mig inte offentligt utan påmålad mascara!

En mig kär närstående har närt drömmen om att en dag som gammal kvinna sitta i ett hus i skogen och dela ut visdomsord. Sjuttioett är ett stort tal och mycket har hänt på vägen men jag föredrar att sitta här vid mitt fina skrivbord och dela med mig av klokskap. Det kan kanske ha att göra med minnet som sviktar ibland eller med brist på mascara i skogen.

Jag har läst Gerda Anttis bok “Jag reder mig nog“. Hon skriver bland annat “…..men mitt minne har ingen almanacka. Det har fotografier som tiden har tagit, men som det ofta är i album, man skriver inte dit datum, man tror att det där, det kommer jag ihåg ändå“.

Jag har även införskaffat en almanacka från bokförlaget Libris “Herregud & Co” skriven av Royne Mercurio. Oberoende av religiositet eller ej så känns de små korta raderna igenkännande och tänkvärda.

Det står tre år på kartongen men jag la pusslet på en kvart” passar till exempel in på mig som fortfarande efter ett halvt år inte har blivit klar med mitt tusenbitarspussel.

Den sista klokskapen ur samma bok blir:

Jag tänkte plocka ner månen till dig. Sen kom jag på att den är vackrast där den är!

Så tack för alla hälsningar på min dag!

Kram Inger  

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)