Skilda världar

Hej!

Att bo på ett AirBnB som ligger på landet i en liten by som till och med i sitt namn har ordet ”lilla”, innebär bland annat att man kan bo granne med några få hushåll och ett fält. Det kan även vara så att man bor mitt i en prunkande trädgård med massor av fåglar även inkluderande höns som pickar runt hela dagarna och måsar som springer på taket. Det är för övrigt det enda ljud som hörs i princip. Den stora hunden som lufsar omkring har bara hörts skälla en gång. En pub finns det även i denna lilla by.

En totalt motsatt upplevelse hade vi då vi promenerade på ”Streets of London”.

Gator med kraftig trafik. Enstaka stora träd insprängda i en liten park. Ljud från fordon, människor och kyrkor. På samma gata som de mest exklusiva affärer ligger sitter tiggare på trottoaren. I de små gränderna kan man känna historiens vingslag liksom känslan av tidens oändlighet när man lägger handen på en riktigt gammal byggnad. Efter några steg lyfter man blicken och de nya husens glasväggar verkar aldrig ta slut på sin väg mot skyn.

En kvinna tilltalar oss. Hon undrar om vi pratar hennes språk. Hon visar oss på en byggnad som verkar röra vid molnen och ger oss information om huset. En man stannar till framför oss och berättar om stenfigurerna som vi tittar på. Vi kommer i samtal med vänliga människor hela tiden. Efter ett varmt möte med släktingar på en ”fin” restaurang går vi på en liten, såklart gammal, teater och ser en fantastisk musikal.

Efter tågresan tillbaka till den lilla byn så är vi överens om att det har varit en upplevelserik dag men nog är det skönt alltid att komma ut till lugnet på landet.

Men de där små djuren med äckliga svansar som kommer fram ur buskarna de vet vi finns även i storstaden så där är det ingen skillnad.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)