Moln

Hej!

När jag skriver detta inlägg är det söndag. En molnig söndag i Malmö i juni månad år 2024. Dagens första samtal denna söndag har sålunda handlat om moln eller rättare sagt ”Molnet”.

Under en period har jag fått varningar på telefonen. Det gör mig alltid lite orolig när jag får varningar av vilket slag det vara månde. Men när varningarna handlar om att jag kommer att få betala pengar om jag fortsätter på den inslagna vägen känner jag mig riktigt olustig. För vägen är så lätt och behändig att vandra på. Något fångar mitt intresse. Det kan vara en lustig fågel, en vacker byggnad eller en person som i mitt tycke agerar lite suspekt. Telefonen åker fram och därmed KAMERAN. Alla minns, åtminstone alla som läser det här tänker jag, när man förr i tiden planerade sina förehavanden som till exempel att ta med sig en kamera för att kunna föreviga festen, resan eller skogspromenaden. Det var då, nu har man den alltid med sig och därmed är den smidig att använda.

Jag upplever en viss progression i mitt fotograferande. Inte bara att minsta lilla krokus måste fotas utan jag måste dessutom fota den ur olika vinklar och kolla hur den tar sig ut med hänsyn till ljusets påverkan.

Jag har nog inte riktigt insett att även om jag väljer ut en bild och sedan tar bort de andra från telefonen så finns alla bilderna kvar i ”Molnet”. 

Det jag däremot förstått nu är att det här låter sig icke göras utan följdverkningar. Alltså hotas jag nu av repressalier. Det är dags att börja betala för utsvävningarna. Då ställer jag mig frågan, vill jag det? Betala alltså.

Men eftersom jag har tillgång till en effektiv backup så låter jag mig inte skrämmas utan jag anlitar ”Supporten”.

18 000 bilder tagna under en tioårsperiod har nu lagts upp på min dator i stället. Morgonens samtal handlade alltså om hur supporten skulle försöka få mig att förstå logiken i allt detta. Fast jag tror att jag ber om hjälp i stället nästa gång det blir aktuellt. För jag kommer fortsätta fotografera trots att molnen riskerar att bli överfulla och ännu gråare.

Kram Inger

I texten finns det inlagt länkar där man kan få veta mer om intressanta saker som tas upp eller nämns i bloggen. Länkarna är fetstilade och är understrukna (det sistnämnda kan variera beroende på webbläsare)